Новини

Всесвітній день контрацепції

26 вересня 2023 р.

26 вересня увесь світ святкує Всесвітній день контрацепції.

 

Шановні лікарі!

 

26 вересня щорічно відзначається Всесвітній день контрацепції.

Його мета - привернути увагу до теми планування сім'ї, покращити знання населення, особливо серед підлітків та молоді щодо сучасних методів контрацепції та репродуктивного здоров'я, знизити кількість незапланованих вагітностей і, як наслідок, абортів.

 

Щорічно майже половина всіх вагітностей у світі є неазпланованими і залишається на рівні 121 мільйона на рік (332 000 на день).1,2 Ця велика кількість незапланованих вагістностей демонструє важливість реалізації репродуктивних прав і розширення можливостей молодих людей робити свідомий вибір щодо сучасних засобів контрацепції.

 

З моменту глобального запуску у 2007 році, Всесвітній день контрацепції підтримує більше десятка міжнародних компанії, у тому числі і Байєр. Об'єднані спільною метою задля підвищення обізнаності про сучасні методи контрацепції, організації та компанії працюють над тим, щоб збільшити доступність послуг з планування сім'ї та сексуальної освіти, наголошуючи на важливості розширення можливостей молоді у вивченні сексуального та репродуктивного здоров'я, і сміливих розмов про це зі своїми партнерами та лікарями.

 

Компанія "Байєр" з року в рік продовжує робити свій внесок у створення майбутнього, де кожна вагітність бажана. Ми віримо, що кожна молода людина має право обирати коли та з ким планувати народження дитини.

Сьогодні, у Всесвітній день контрацепції, хочемо привернути увагу суспільства до необхідності бути добре обізнаним про сучасні методи контрацепції, підкреслити важливість свідомого підходу до планування сім'ї, а також висловити підтримку свободи вибору.


Посилання:

1.      Bearak, Jonthan et al. Unintended pregnancy and abortion by income, region, and the legal status of abortion: estimates from a comprehensive model for 1990–2019. Lancet Glob Health 2020; 8: e1152–61. Available at: https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(20)30315-6/fulltext.

2.      United Nations Population Fund. State of World Population 2022. Seeing the Unseen. Available at: https://www.unfpa.org/swp2022.